eXant.Menu
Strona główna
Aktualności
Galeria
Poznań Gęsina na imieninach 2015
Święto Róży XXXXI 2015
Święto Róży XXXX 2014
Uroczystość wręczenia Certyfikatów Dobry Produkt
Targi Anuga 2013
Jarmark Tumski 2013
Targi Polagra-Food 2013
Piknik PDŻ 2013
Exdrob na Targach IFE Londyn 2013
Targi Polagra-Food 2012
Wręczenie statuetek Złoty Półgęsek 15.12.2012
Targi Sial Paryż 2012
Święto Róży XXXVIII 2012
Piknik PDŻ 2012
Piknik PDŻ 2011
Targi Polagra-Food 2011
Targi Polagra-Food 2010
Święto Róży XXXVII - 2011
Święto Róży XXXVI - 2010
Święto Róży XXXV - 2009
O firmie
W kilku słowach
Historia
Nagrody
Polityka jakości
Współpraca
Hodowcy
Odbiorcy
Katalog produktów
Ankieta
Kontakt
Jak do nas dojechać
Dane teleadresowe
Oferty pracy
ABC Konsumenta

Encyklopedia

Dowiedz się wszystkiego o drobiu i diecie drobiowej.

Nasze przepisy

Zapraszamy do zapoznania się z najlepszymi daniami z drobiu.
POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I JAKOŚCI KUTNOWSKICH ZAKŁADÓW DROBIARSKICH "EXDROB" S.A. w KUTNIE

Naszym dążeniem jest zaspakajanie potrzeb, wymagań i oczekiwań Klientów w zakresie jakości produkowanych przez nas produktów.

Jesteśmy przekonani, że dbając o jakość naszych produktów dbamy tym samym o zdrowie naszych Klientów.

Realizując naszą produkcję jesteśmy świadomi roli, jaką spełniamy w łańcuchu żywnościowym oraz odpowiedzialności za produkt, stąd też urzeczywistniamy naszą Politykę poprzez następujące cele:
  • Śledzenie zmian i przestrzeganie obowiązujących przepisów prawa żywnościowego
  • Wyznaczenie i stały monitoring parametrów związanych z bezpieczeństwem żywności i jakością
  • Zaplanowany system szkoleń załogi pozwalający na rozwój i umocnienie świadomości odnośnie roli, jaką pełni w tworzeniu bezpieczeństwa żywności
  • Inwestycje poprawiające zaplecze infrastrukturalne oraz tworzące nowe technologie wytwarzania i jednocześnie rozwój nowych produktów
  • Odpowiednią komunikację wewnątrz i na zewnątrz dotyczącą zagrożeń wpływających na bezpieczeństwo produktu również uwzględniającą system RASFF
  • Zapewnienie i przestrzeganie wymagań higienicznych i sanitarnych na poszczególnych etapach procesów produkcyjnych.

Utrzymanie wysokiego standardu zdrowotnego produkowanych wyrobów jest możliwe dzięki wdrożeniu i utrzymaniu systemów zapewniających spełnienie ustalonych wymagań jakościowych.
  • certyfikat Urzędu Weterynaryjnego Unii Europejskiej uprawniający do handlu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej
  • wdrożony i utrzymywany system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), który pozwala identyfikować zagrożenia zdrowotne dla potencjalnego konsumenta ze strony produktu, a następnie je eliminować lub ograniczać do bezpiecznego poziomu. Działania te prowadzone są na wszystkich etapach wytwarzania i dostarczania produktu do konsumenta.
  • wdrożone i utrzymywane zasady GMP/GHP (Good Manufacturing Practice/Good Higiene Practice) – czyli systemy kontroli i identyfikacji produktów, surowców i materiałów, nowoczesna infrastruktura, higiena obszarów produkcyjnych, higiena pracowników, zabezpieczenie zakładu przed szkodnikami oraz nowoczesne linie technologiczne.
  • przebyty z pozytywnym skutkiem audit certyfikujący Bureau Veritas Quality International Polska Sp. z o.o. na spełnienie wymagań na poziomie wyższym wg międzynarodowych standardów żywności International Food Standard (IFS) oraz British Retail Consortium (BRC).
  • przebyty z pozytywnym skutkiem audit kontrolerów z Federacji Rosji, dzięki czemu firma uzyskała pozwolenie na handel z Rosją

Nasza Polityka Bezpieczeństwa Żywności i Jakości została sformułowana przy bezpośrednim udziale kadry kierowniczej, co zapewnia jej zrozumienie i dostosowanie do odpowiednich poziomów organizacji.

Kutnowskie Zakłady Drobiarskie "EXDROB" S.A. w Kutnie to połączenie ponad 60-letniej tradycji z nowoczesną technologią w przemyśle drobiarskim.
  • Strona główna
  • Aktualności
  • O firmie
  • Współpraca
  • Katalog produktów
  • Ankieta
  • Kontakt
  • Oferty pracy
copyright © EXDROB S.A. 2009. Polityka Cookies | Polityka prywatności | Zasady Prawne